SURF YOGA PORTUGAL - OM KARUNA

Jag heter Anna och jag är den som driver företaget Karuna. Under många år hade jag ett ”vanligt” kontorsliv, men något ville inte sitta still inuti. En längtan efter att bo någon annanstans, att lära mig surfa. På riktigt. Att lära känna mig själv bättre genom yoga. Och surfen.

 

Kliché? Ja kanske, men inte desto mindre är det så det är.

 

Jag har en bakgrund inom projektledning och "corporate" världen men också inom den mentala träningen och coaching, och med den också många års erfarenhet av att arbeta med människors utveckling i olika situationer i livet. Kanske var det insikten att livet är kort som fick mig att välja en ny väg? Kanske var det lusten att upptäcka nya sidor och jobba med en annan slags utveckling?

I maj 2015 reste jag från Sverige till Portugal för första gången och jag föll handlöst och oplanerat för Caparicas kust. Surfen, solnedgångarna, människorna. De opolerade kanterna runt denna lilla pärla.

Jag började leka med tanken kring hur fantastiskt det skulle vara att få dela denna magin med mina vänner, och med de som var nyfikna på surf, yoga och härliga dagar här i detta lilla ”doldis-ställe”. Men hur skulle det gå till? Kan man, får man, bara hoppa? Jag bestämde mig för att göra ett försök.

Under våren 2016, började jag så smått sätta upp enkla och småskaliga surf- och yogaveckor här tillsammans med lokala vänner jag lärt känna längs vägen. Bara för att få dela med mig av min kärlek till havet, surfen, yogan. Att få dela med mig av livet där de enkla sakerna blir viktiga och berör.

Det visade sig att blandningen av yoga, surf, och kravlösa dagar gjorde våra gäster glada och fick dem att trivas och jag och mina vänner här bestämde oss då för att fortsätta även nästa säsong under 2017. Småskaligt och personligt. Till schyssta priser alla ska ha råd med. Och även denna säsong kom och gick, och valet att göra en tredje säsong under 2018 kändes självklart.

 

Varje säsong är speciell och lärorik, och alla underbara gäster här gör veckorna till det de blir. 2016 var premiär och allt var nytt. 2017 var första året med fler gäster från olika länder; det var året med ett fullt surf-yoga-mat-retreat på prov; och det var året med också en del välbehövliga språklektioner i portugisiska. Och en massa härlig surf.

 

2018 blev ett tuffare år då vi inte kunde göra lika många veckor som planerat på grund av en styck påkörd mamma som behövde min hjälp större delen av säsongen. Men ben läker och det är bara att ta nya tag. Och de få veckor som gick av stapeln var underbart roliga och värdefulla. Tack till alla härliga gäster och till lokala vänner och samarbetspartners här. Caparica visade sig igen vara en magisk plats att vara på. Och säsongen 2019 blev en av de roligaste hittills!

Så kom då 2020 med pandemi och karantän och allt vad det har inneburit för oss alla. Allt stängde och det såg länge ut som om vi skulle få kasta in handduken. MEN! Tillsammans är vi starka! Jag har teamat upp med GetWet Surfskola som är en lokal surfskola, och ni som varit här under 2019 känner redan Miguel och hans team. Tillsammans ska vi fortsätta bjuda på surfveckor och vi kommer från augusti att också ta över två stycken surfhus och på så sätt ha vårt alldeles egna surfcamp..

Vi tar också över och driver vidare ett varumärke som specialiserar sig på surfveckor för tjejer, och kommer att ha vissa veckor, eller ett av husen, för detta ändamål en del av säsongen. 2020 är flytande.

Jag, Miguel och Bruno hoppas få välkomna dig till Caparica 2020, och få visa dig alla dolda skatter här. Hoppas vi kan ses på yogamattan, att vi kan dela en våg, och njuta av Portugal tillsammans. Som goda vänner gör.

Bara för att dela magin. Helt enkelt så.
Varmt välkommen från augusti 2020,
Anna och teamet i Caparica

KONTAKT

Maila mig gärna några rader!

Address:

Costa da Caparica, Portugal

Email:

Phone:

+351 96 36 46 700

  • facebook
  • instagram
 

Address

Costa da Caparica, Portugal

Contact

Follow

  • facebook
  • instagram

+351 96 36 46 700

©2016 by Karuna - surf yoga life. Proudly created with Wix.com